Beleggen in Zilver Tientje

Het beleggen in edelmetalen is een manier van beleggen die door veel beleggers wordt gekozen in tijden dat traditionele beleggingsvormen niets of niet voldoende opbrengen. Beleggen in zilver is daar een goed voorbeeld van en dit heeft de laatste jaren voor veel beleggers zelfs de voorkeur boven het beleggen in goud.

Natuurlijk kunt u kiezen voor het aanschaffen van zilverbaren maar dan zult u wel een oplossing moeten hebben voor de betaalde BTW. Door middel van een zilver tientje beleggen is een ander optie waarbij u veel BTW kunt besparen en die ook het nodige op kan brengen. De verschillende BTW regelingen zullen altijd bij de aankoop van zilveren beleggingsmiddelen een rol spelen en daarom dient u uw keuze zorgvuldig af te wegen. Daarbij kunt u een vuistregel hanteren die in de meeste gevallen geldig is, beleggen in zilver tientje of andere zilveren munten is een ideale oplossing voor particuliere beleggers en zilverbaren is de oplossing voor zakelijke beleggers. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat u bij de aankoop van zilverbaren BTW betaald over het zilver zelf en als bedrijf kunt u dit terug vorderen. Zilver tientje investeringen hebben als voordeel dat u alleen BTW betaald over de door de handelaar gemaakte marge en dit is dus een veel lager bedrag aan BTW dat u als particuliere belegger dus niet terug kunt vorderen maar terug moet verdienen met de te maken winst. Het beleggen in zilver tientje zal echter niet betekenen dat u minder kans hebt op het maken van een mooie beleggingswinst. Bij het zilver tientje kopen hangt de prijs immers af van de zilverkoers en dat is ook zo bij het verkopen van uw beleggingen.

Het is deze zilverkoers en de ontwikkeling daarvan die zal bepalen of en vooral hoeveel winst u gaat maken met uw beleggingen. Bij het investeren in zilver tientje zal het er voornamelijk om gaan dat u de tientjes zo voordelig mogelijk aan koopt bij een dealer die een zo klein mogelijke marge maakt. Dit is belangrijk omdat u immers BTW betaald over de marge die de dealer maakt en hoe kleiner deze is des te minder BTW u moet betalen. Bij het beleggen in zilver tientje kunt u als particulier deze BTW immers niet terug vorderen dus u zal deze terug moeten verdienen met de winst die u uiteindelijk gaat maken. U hoeft zich echter bij het in zilver tientje beleggen over de te behalen winst geen zorgen te maken, anders dan de goudkoers heeft de zilverkoers nog niet de hoogtepunten bereikt als de koers van goud en is zelfs een beetje achter gebleven. Dit betekend dat, zoals dat heet, de zilverkoers groeipotentie heeft en het dus goed mogelijk is om met het beleggen in zilver een mooie winst te behalen. Dit is natuurlijk ook net waar het allemaal om te doen is en waarom steeds meer mensen voor zilver munten kopen kiezen. Het idee dat met zilver tientje investeringen alleen een lagere opbrengst gehaald kan worden omdat de prijs van zilver een stuk lager is als die van goud, klopt niet. Als u immers voor eenzelfde bedrag investeert, dan zal iedere procent winst ook hetzelfde opleveren.

Het beleggen in zilver tientje heeft volgens deze laatste uitleg zelfs een betere winstverwachting dan het beleggen in goud. Dit komt omdat de zilverkoers achter is gebleven in de ontwikkelingen ten opzichte van de goudkoers en daarom dus ook meer door kan groeien. Of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren hangt natuurlijk af van de ontwikkelingen van de zilverkoers. Daar het u als belegger geen invloed op omdat deze door de internationale grondstoffenbeurs in New York vastgesteld worden. Bij het investeren in zilver tientje zult u een prijs moeten betalen die aan de hand van deze zilverkoers vastgesteld wordt. Dit zorgt er voor dat u dus een hogere prijs betaald dan de zilverkoers op dat moment is, net als dit bij andere zilver munten ook het geval is. Het beleggen in zilver tientje heeft ook als voordeel dat u bij verkoop van uw munten ook een goed prijs geboden krijgt die in ieder geval hoger zal liggen dan wat u normaal gesproken voor een dergelijke zuiverheid aan zilver geboden zult krijgen. U dient hier natuurlijk wel rekening mee te houden bij het aangaan van zilver tientje investeringen omdat u het verschil nu eenmaal terug moet verdienen met de winst die u gaat maken. Toch is dat als u de ontwikkelingen van de zilverkoers volgt geen enkel probleem, de koers is al vele malen hoger geworden en de groei is er nog niet uit. Niet voor niets dat steeds meer mensen voor het beleggen in zilver kopen een hele goede oplossing zien.