Zilver Maple Leaf Kopen

Het beleggen in zilver is mogelijk door middel van munten en door middel van baren. Nu zal de ene baar niet zoveel verschillen van de andere baar maar bij de munten is er wel meer verschil op te merken. Een goed voorbeeld daarvan is een zilver Maple Leaf kopen waarmee u de zuiverste zilveren munt in uw bezit krijgt.

Anders dan het zilver tientje dat gemaakt is van een legering van tweeƫnzeventig procent zilver, is een zilver Maple Leaf gemaakt van 99,99 procent puur zilver. De zuiverheid van de zilveren beleggingsmiddelen is natuurlijk een belangrijk gegeven, hoe zuiverder deze immers zijn hoe meer ze ook waard zullen zijn. Het mag daarom ook duidelijk zijn dat een zilver tientje kopen ook altijd minder zal kosten en uiteindelijk ook minder op zal brengen. Door middel van een Maple Leaf zilver kopen zal betekenen dat u belegd door middel van de zuiverste zilver beleggingsmunt die er op dit moment bestaat. De meeste andere beleggingsmunten zijn gemaakt van 99,9 procent puur zilver en dat is ook de zuiverheid die zilverbaren meestal hebben. Een zilver Maple Leaf kopen is dan ook een manier van beleggen die haar geld zeker weer op zal brengen en vrijwel altijd garant zal staan voor een mooie beleggingswinst. Natuurlijk zal dit af hangen van de ontwikkeling van de zilverkoers maar de situatie ziet er beter uit dan ooit als u naar de hoogte van de goudkoers en de zilverkoers kijkt. Als u dus goed op let waar u voor het Maple Leaf kopen naar toe gaat zodat u niet te veel voor uw beleggingen betaald, kunt u er vrijwel op rekenen dat u een mooie winst kunt behalen.

Aangezien beleggers een voorkeur hebben voor beleggingsmunten die zo zuiver mogelijk zijn, is het dus niet zo vreemd dat een zilver Maple Leaf kopen tot de favorieten behoort. De aanschaf van deze Canadese munten in mogelijk sinds 1988 en kwam als antwoord op het invoeren van een zilver beleggingsmunt door Amerika twee jaar eerder. Toen de American Silver Eagle een succes bleek te zijn besloot ook Canada om hun bestaand beleggingsmunten programma uit te breiden en een zilver Maple Leaf te gaan slaan. Ook voor de Canadian Mint was dit de eerste jaren een doorslaand succes maar werd de oplage in de jaren daarna minder. Toch is er net als bij andere soorten zilver munten kopen ook bij de zilveren Maple Leaf kopen een duidelijke trend waar te nemen de afgelopen jaren. Door de torenhoge goudprijs wordt de aandacht voor zilver steeds groter en wagen steeds meer mensen de overstap op deze andere vorm van het beleggen in edelmetaal. Steeds meer mensen stappen over op zilver Maple Leaf kopen en daardoor lopen de aantallen munten die geslagen worden steeds verder op. Natuurlijk hopen alle kopers van de Maple Leaf dat hun beleggingen hun de gouden bergen zullen brengen waar zij naar op zoek zijn en gezien de in vergelijking met de goudkoers trage ontwikkeling van de zilverkoers zullen ze maar zo gelijk kunnen krijgen. Door middel van een Maple Leaf zilver kopen lijkt een probaat middel tegen de oplopende inflatie en de tegenvallende resultaten van andere vormen van beleggen.

Afgezien van de winstverwachting die voor de Maple Leaf geld is het natuurlijk ook gewoon een heel erg mooie munt. Een zilver Maple Leaf kopen zal u een munt opleveren van 1 ounce puur zilver die versierd is met het nationale symbool van Canada, de Maple Leaf. Ook staat er op de voorkant van de munt het gewicht en de puurheid van het gebruikte zilver aangegeven. Daarnaast staat ook het gebruikte materiaal bij het Maple Leaf kopen aangegeven in de twee officiƫle talen van Canada, Frans en Engels. De achterkant van de Maple Leaf wordt opgesierd met een portret van Koningin Elizabeth de tweede van Engeland, omdat Canada deel uit maakt van het Britse Gemenebest van Staten is zij ook de koningin van Canada. Bij het zilveren Maple Leaf kopen zult u ook zien dat op de achterkant ook het jaartal waarin de munt geslagen is en de muntwaarde vermeld staat naast de naam van koningin Elizabeth. De uitvoering van 1 ounce is de enige uitvoering van de zilver Maple Leaf die er op de markt gebracht wordt. Hiervoor is bewust gekozen, kleinere uitvoeringen hebben vanwege de geringe waarde van zilver geen zin en grotere uitvoeringen werden niet praktisch gevonden. Bovendien kunt u bij het Maple Leaf kopen vanwege dit gewicht de prijs die u moet betalen beter vergelijken met de zilverkoers zodat u zeker weet dat u niet teveel betaald.