Zilver Tientje Sparen

Dat het beleggen in zilver een goede mogelijkheid is om een mooi rendement van uw spaargeld te halen mag onderhand wel duidelijk zijn. Toch is het niet voor iedereen weggelegd om grotere bedragen om te zetten in zilver om zodoende een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Als u geen groot budget hebt of de risico’s zoveel mogelijk wilt beperken kunt u ook zilver sparen overwegen.

Door bij het edelmetaal sparen zilver tientje te kiezen hebt u de mogelijkheid om met een zeer klein bedrag toch een mooie voorraad zilver op te bouwen. Dit is in feite hetzelfde als het beleggen in zilver tientje maar dan met veel kleinere bedragen. Afgezien van het feit dat u veel kleinere bedragen uit hoeft te geven biedt het zilver tientje sparen u ook als voordeel dat u geen speciale opslag hoeft te regelen. Het totaal in zilver omgezette bedrag is immers een stuk lager en dat kunt u heel goed opbergen op een goed afgesloten plaats in plaats van een speciale kluis. Uiteindelijk ligt dit natuurlijk wel aan het totaal bedrag dat u bij elkaar spaart, als u immers lang genoeg door spaart wordt dit vanzelf hoger en moet u uw zilver tientje bewaren op een veiliger plaats. Ook zal het van invloed zijn welke bedragen u beschikbaar hebt, als u immers meerdere exemplaren per keer aanschaft zal uw zilver voorraad sneller aangroeien en zult u ook eerder aan een andere opslag moeten gaan denken. U hebt door middel van zilver tientje sparen alles zelf in de hand en u kunt zoveel bij elkaar sparen als u zelf wilt.

U kunt dit op meerdere manieren doen en eigenlijk is iedere manier van deze zilver munten kopen een goede manier van sparen. Toch zijn er bij alle mogelijkheden die u kunt vinden altijd betere manieren van zilver tientjes sparen. Deze betere manieren zullen zich uitten in de lagere prijs die u af zult moeten rekenen. Hoe lager immers de prijs die u moet betalen hoe vaker u zilver tientje kopen kunt voor het budget dat u te besteden hebt. Omdat de verschillen die tussen de diverse adressen vaak zeer subtiel zijn zal het bewaren zilver tientje niet direct een probleem zijn waar u rekening mee moet gaan houden maar ieder exemplaar die u extra aan kunt schaffen omdat u bij de aankoop kunt besparen kan u weer extra winst opleveren. De verschillen die u tussen de diverse aanbieders tegen zult komen werken bij het zilver tientje sparen als particulier dubbelop. Een dealer die u een lagere marge in rekening brengt zal u immers ook minder BTW in rekening brengen. Daardoor betaald u de dealer minder marge en daarover ook nog eens minder BTW, dat is dus dubbelop besparen op de aankoop. Nu is het natuurlijk wel zo dat bij het sparen zilver tientje aanschaffen geen groot bedrag zal kosten dus de bedragen die u bespaard zullen klein zijn. Toch zullen meerdere kleine bedragen samen u ook kunnen helpen om bij het zilver tientje sparen een extra aankoop te kunnen doen. Als u in staat bent door het uitzoeken van de juiste aanbieder om meerdere exemplaren aan te schaffen zal uiteindelijk uw winstmarge ook omhoog gaan.

Er is ook een andere manier van zilveren tientjes sparen die meer kost maar niet altijd hetzelfde rendement op zal leveren. Niet alle zilver tientjes zullen immers in circulatie zijn geweest en veel exemplaren zullen door verzamelaars opgekocht zijn. Deze hebben voor verzamelaars een veel hogere waarde dan de zilverwaarde van de munten. U kunt hierin dan ook een hoger bedrag beleggen dan de zilverwaarde aan zou geven. Om er voor te zorgen dat u dit bedrag ook weer terug zult krijgen moet u bij het bewaren zilver tientje exemplaren op een zorgvuldige manier behandelen. De waarde wordt immers bepaald door de gaafheid van de munt en daar moet u dus zuinig op zijn. Hoe zorgvuldig u echter ook bent met het zilver tientje bewaren, de waarde die verzamelaars er aan toe kennen hangt niet primair af van de zilverkoers maar van de beschikbaarheid van soortgelijke exemplaren. Deze gave exemplaren zilver tientje kopen zal u dus vrijwel nooit het rendement op leveren dat u kunt behalen door de tientjes volgens de zilverkoers aan te schaffen. Het is dus zak bij het zoeken va neen geschikte dealer goed op te letten dat u een aanbieder van beleggingsmunten vind en niet bij een verzamelhandelaar verzeilt raakt. Als u dit alles goed aanpakt dan kunt u door middel van zilver kopen een buitengewoon mooie winst behalen.